A 4 “sikertaszító” önéletrajz fotó típus
top of page

A 4 “sikertaszító” önéletrajz fotó típus


Az anyagi függetlenséged, az önbecsülésed, és a jövőd áll vagy bukik azon, mit üzensz magadról. Önéletrajz buktatók röviden - egy fotóstól.

Az első benyomás 0,1 másodperc kialakul binárisan. Szimpatikus, vagy nem? Az arckifejezés, a mimika, a körülmények. Korábbi cikkemben már írtam arról, miért nem kapod meg álmaid állását.

Remélhetőleg mostanra realizáltad te is, hogy a siker érdekében kellene készíttetned magadról egy új portré fotót az önéletrajzodhoz és a LinkedIn profilodra.

Tudom, hogy nyűgnek érzed, és minél gyorsabban túl akarnál esni ezen a fotó kérdésen.Most megmutatom, hogy melyek a leghátborzongatóbb (legHRborzongatóbb:) ) megoldások, amikkel elő szoktatok rukkolni!

1, Selfie

Először mindenki magát akarja lefotózni. Előlapi kamera, ablak előtti művelet titokban, amíg senki nem látja. Ez az a kép, amivel a legjobb az lenne, ha így is maradna: titokban..

2, “Pár-rom” kép

Aztán megpróbálja a párod. Készül rólad 500 kép mobillal, de vállalhatatlan lett, ráadásul össze is vesztek... Sokan itt megállnak, belenyugszanak, hogy róluk nem lehet előnyös képet készíteni. De a karrier tanácsadó biztosan nem fog érte megdicsérni…

3, Aluljáró fotó

Beülsz egy metró megállóban található fényképező dobozba? Most komolyan, mégis mit vársz tőle?! Nincs helyed, a fények szétégetik az arcod, sietni kell, mert közben bámulnak az emberek be oldalról. Feszült lesz rajta az egész tested, és az arcod. Jó esély van rá, hogy a képeket már haza sem viszed. (Amúgy ez a jó döntés).

4, Igazolványkép készítő “fotós”

Mielőtt elmész hozzá, nézd meg, hány igazolványkép előnyös rólad. Az emberek legféltettebb titka a naplója után az igazolványképe. Ezzel is így lesz.

Konklúzió

Most picit gondold végig, hogy fordított helyzetben, te rá mernél-e bízni egy cég működését egy olyan emberre, aki nem mutat elég elkötelezettséget a saját imázsát illetően sem? Szakértő vagy, profi vagy, ez nem kétség, de az online megjelenésed nem ezt tükrözi!

Ne bizonygass, bizonyíts, ne hitegess, légy hiteles!

Az első lépcső egy profi fénykép.


BLOG

bottom of page