top of page

RUHA FOTÓZÁSHOZ

ÁLTALÁNOS TIPPEK A RUHA VÁLASZTÁSHOZ

1. Minél többet hozol, annál jobb

Minden ügyfelünknek azt szoktuk javasolni, hogy hozzanak magukkal minél több féle ruhát a fotózásra. Az a jó, ha van miből válogatnunk, így tudunk segíteni a legjobb variációk megtalálásában.

2. Legyen jó méretű

Fontos, hogy a fotózásra hozott ruhák rád legyenek szabva. Ha túl kicsi, vagy túl nagy rád a ruhád, akkor egyrészt kényelmetlenül érzed magad benne, másrészt pedig előnytelenül fog festeni a fotókon.

3. Érezd jól magad benne

Ha nem érzed jól magad a ruhádban, az az arckifejezésedre is azonnal hatással lesz. Ha évek óta nem hordtál egy ruhadarabot, akkor inkább ajándékozd el, és lepd meg magad valami izgalmas új darabbal a fotózásra!

4. Letisztult színek, kevés minta

Az a tapasztalatunk, hogy a fotókon a legjobban az egyszínű ruhák néznek ki a legjobban. Minél letisztultabb a ruházatod, annál professzionálisabb kinézetet kölcsönöz majd neked. A mintás ruhák közül az anyagában mintásak, nagy méretű mintásak és maximum 2-3 színt tartalmazóakat érdemes választanod.

5. Hozzád illő színek

Színben fontos, hogy a karakteredhez illő színeket válassz. Ennek egy egész tudománya van, évszak típusoknak hívják a kategóriákat, amikbe besorolhatóak az emberek a haj- és szemszínük, valamint bőrtónusuk alapján. A határok sokszor nem egyértelműek, a színtanácsadók is szubjektív nézetük alapján javasolnak színeket. Nagyjából eldönthető, hogy kinek milyen szín áll jól azáltal, ha az álla alá helyezi ruhát, és megnézi, hogy sápasztja vagy inkább feldobja a szín az arcát.

RUHA TIPPEK FOTÓZÁSHOZ HÖLGYEKNEK

Felső ruházat

Ha csak headshot fotókat szeretnél, akkor elegendő csak felső ruházatot hoznod magaddal. A hölgyek esetében nehéz előre megmondanunk, hogy mely ruhadarbok fognak a legjobban kinézni a fotókon, hiszen szinte végtelen variáció létezik szabásban, színben és mintában.

Ami biztosan előnyös a fotókon, azok a testhez feszülő, szűk felsők. Ilyen lehet egy egyszínű top vagy garbó. Elegánsabb fotókhoz egyszerűbb blúzok és blézerek is remekül szokotak működni.

Nadrág, szoknya

Cipő

Ékszer

RUHA TIPPEK FOTÓZÁSHOZ FÉRFIAKNAK

Felsőruházat

Ing

Zakó

Nyakkendő

Nadrág

Cipő

bottom of page