top of page

CSAPATUNK

Balázs
Tóth Balázs portréfotós.jpg
HSC logo.jpeg
associate-label.png

"I get a slew of photographers bursting onto the Headshot Crew scene with amazing work, but when someone stands out of the crowd from the get go it's impressive. The work Balazs had been producing hit it out of the park and I immediately knew that I had to have him as the first HSC Associate representing Hungary. I hope Budapest is ready for some serious SHABANG'in cause Balazs is dialed in and pumping out incredible shots for everyone who steps foot in front of his lens."

- Peter Hurley

TÓTH BALÁZS

headshot és portré fotós

Tóth Balázs vagyok, budapesti portréfotós. A fotózás először csak hobbiként jött be az életembe 2005-ben, a pénzügyes állásom mellett. 2011-ben jöttem rá, hogy az emberek ábrázolása, azon belül is az emberi arcok és mimika az, ami igazán megmozgatja a fantáziám. Minden egyes embernek teljesen egyedi az arca és a személyisége, ettől lesz különösen izgalmas a portréfotózás, és ezért nem tudom megunni több mint 4.000 ember fotózása után sem. Azt gondolom, hogy mindenkiben meg lehet találni a szépséget, és az én célom az, hogy ezt az illetőnek és másoknak is megmutassam.

 

Folyamatosan fejlesztem magam, a szakma legnagyobbjaitól, híres amerikai portré fotósoktól lesek el trükköket, vegyítem őket és alakítom a saját ízlésem szerint utána a technikákat.

 

2015. decemberében az a hatalmas szakmai megtiszteltetés ért, hogy Peter Hurley, a világ leghíresebb headshot fotósa társfotósnak (associate photographer) választott a Headshot Crew nevezetű szervezetében. A Headshot Crew a világ legnagyobb portré és headshot fotós közössége, amely immáron több, mint 16.000 taggal büszkélkedhet. Ebből jelenleg mindössze 140 associate fotós van a világon, akiknek a munkáját Hurley elég magas szintűnek találja ahhoz, hogy az adott városban maga helyett személyesen ajánlja őket.

 

Fotósként a legnagyobb erősségem, hogy Peter Hurley segítségével megtanultam megnyugtatni bárkit, aki a kamerám előtt feszeng. Ezáltal képes vagyok előhozni az illető őszinte arckifejezéseit és az iránymutatásommal létező legelőnyösebb oldalát tudjuk megmutatni a képeken. A fotózásaimon a könnyed, oldott hangulat a jellemző, az ügyfeleim elmondása alapján maga a fotózás is egy életre szóló élmény.

 

A multi kultúrában dolgoztam korábban, ezért pontosan tudom, hogy mit jelent határidőre és kiváló minőségben dolgozni

 

Ha bármilyen kérdésed volna, akkor ezeken az elérhetőségeken bármikor állok szíves rendelkezésedre.

MÉDIA MEGJELENÉSEK

Balázs a HírTV Paletta című műsorában az online imidzs jelentőségéről beszélgetett.

Interjú Balázzsal a Manna FM-en.

Balázs a Radio Café Egyéletem című műsorában szerepelt. Többek közt ezekről a témákról kérdezték:

miért tartanak az emberek a portréfotózástól.

- milyen kis trükkökkel tudsz jól kinézni a fotóidon?

- mi volt a legnehezebb szituáció, amiben fotóznia kellett?

Egy nem mindennapi interjú Balázzsal az ÉrdFM Rádióban. A sok bolondozás mellett a fotózás lelki oldaláról is beszélgettek.

bottom of page