top of page

TÓTH BALÁZS PORTRÉFOTÓS

Tóth Balázs portré fotós 2019.jpg

TÓTH BALÁZS

headshot és portré fotós

Peter Hurley-vel New Yorkban

"I get a slew of photographers bursting onto the Headshot Crew scene with amazing work, but when someone stands out of the crowd from the get go it's impressive. The work Balazs had been producing hit it out of the park and I immediately knew that I had to have him as the first HSC Associate representing Hungary. I hope Budapest is ready for some serious SHABANG'in cause Balazs is dialed in and pumping out incredible shots for everyone who steps foot in front of his lens."

- Peter Hurley

Tóth Balázs és Peter Hurley

Tóth Balázs vagyok, budapesti portréfotós. Mindig is szerettem mindent, ami a fotózással kapcsolatos, de 2011-ben jöttem rá, hogy az emberek ábrázolása az, ami igazán megmozgatja a fantáziám. Minden egyes embernek teljesen egyedi az arca és a személyisége, ettől lesz különösen izgalmas a portréfotózás. Azt gondolom, hogy mindenkiben meg lehet találni a szépséget, és az én célom az, hogy ezt az illetőnek és másoknak is megmutassam.

 

Folyamatosan fejlesztem magam, a szakma legnagyobbjaitól, amerikai híres portré fotósoktól lesek el trükköket, vegyítem őket és alakítom a saját ízlésem szerint utána a technikákat.

 

2015. decemberében az a hatalmas szakmai megtiszteltetés ért, hogy Peter Hurley, a világ leghíresebb headshot fotósa társfotósnak (associate photographer) választott a Headshot Crew nevezetű szervezetében. A Headshot Crew a világ legnagyobb portré és headshot fotós közössége, amely immáron több, mint 16.000 taggal büszkélkedhet. Ebből jelenleg mindössze 100 associate fotós van a világon, akiknek a munkáját Hurley elég magas szintűnek találja ahhoz, hogy az adott városban maga helyett személyesen ajánlja őket.

 

A legnagyobb erősségem, azt gondolom az, hogy Peter Hurley segítségével megtanultam megnyugtatni bárkit, aki a kamera előtt idegeskedik, és így képes vagyok előhozni az illető létező legelőnyösebb arcát a képeken. A fotózásaimon a könnyed, oldott hangulat a jellemző, az ügyfeleim elmondása alapján maga a fotózás is egy életre szóló élmény.

 

A multi kultúrában dolgoztam korábban, pontosan tudom, hogy mit jelent határidőre és kiváló minőségben dolgozni. Mondd meg, hogy mire van szükséged és mikorra, és én kőkeményen fogok dolgozni, hogy a legjobbat hozzam ki a feladatból. Legyen szó stúdió portrékról, divat fotózásról vagy helyszíni üzleti fotózásról, rám maximálisan számíthatsz!

 

Ha bármilyen kérdésed volna, akkor ezeken az elérhetőségeken bármikor állok szíves rendelkezésedre.

MÉDIA MEGJELENÉSEK

A HírTV Paletta című műsorűában az online imidzs jelentőségéről beszélgettem.

Interjúm a Manna FM-en.

Ez a 4 perces előadásom jól összefoglalja azt, hogy miért is foglalkozom portréfotózással.

bottom of page