top of page

FOTÓZÁS SMINKESSEL

MIÉRT VAN SZÜKSÉG PROFI SMINKRE A FOTÓZÁSHOZ?

portréfotózás smink nélkül és sminkessel

Smink nélküli fotó vs. profi sminkkel készült fotó ugyanolyan beállításokkal, retusálás nélkül.

1. Élettel telivé varázsolja az arcod

Ahogy a fenti példán láthatod, a smink nélkül készült fotón úgy tűnik, mintha beteg lenne Niki, pedig makk egészséges volt a fotózásakor. 

2. Kiemeli az előnyös vonásaid

A jó sminkes képes a megfelelő technikák alkalmazásával kihangsúlyozni az arcod előnyös vonásait. Fontos, hogy ez nem azonos az átváltoztatással. Mi a természetesség hívei vagyunk, és azt tapasztaljuk, hogy az üzleti világban is a natúr hatású smink éri el a célját.

3. Gyorsítja a retusálási folyamatot

A profi smink segíti a fotósunk munkáját is, mivel segítségével már a nyers kép is annyira szép, hogy nem is kell rajta szinte semmit sem retusálni (lásd fenti job kép).

SZÁMÍT, HOGY KI KÉSZÍTI A SMINKED!

profi vs amatőr smink fotózáshoz.jpg

Amatőr sminkes munkája (balra) szemben a profi sminkessel (jobbra).

Stúdiónkban csak olyan válogatott szakértő sminkesek dologznak, akik megfelelnek ezeknek a kritériumoknak:

Professzionális alapanyagok használata

Sminkeseink olyan márkás és jó minőségű anyagokkal dolgoznak - legfőképp MAC termékekkel - , amelyek nem okoznak irritációt és a fotózás teljes idejére fixálhatóak. A fotózást követően te is be tudod szerezni a hozzád legjobban illő alapozót rúzst stb., hogy a hétköznapok során te is ezeket tudd majd használni.

Higéniai előírások betartása

A koronavírus kitörése előtt is szigorúan odafigyeltünk a smink eszközök fertőtlenítésére az ügyfelek között. Ezt természetesen továbbra is betartjuk, a nagy létszámú céges portréfotózások alkalmával is.

Megnyerő személyiség

Fontosnak tartjuk, hogy a sminkeseink ne csak szakmailag, de emberileg is kiemelkedőek legyenek. Mi is olyanokkal szeretünk dolgozni, akikkel a munkán kívül is jól érezzük magunkat, így biztosan te is jól ki fogsz jönni velük.

fotózás sminkessel

5 SMINK TIPP FOTÓZÁSHOZ

1. Kiadós alvás

Tudjuk, ez a legnehezebb feladat, de ha van rá lehetőséged, akkor igyekezz kipihenni magad a fotózás előtt. Az alvásnak csak jótékony hatásai vannak: kisebb és kevésbé színezett karikák, feszesebb bőr stb. De ha nem sikerülne kialudnod magad, akkor is van megoldásunk az arcod felfrissítésére.

2. Hidratálás

A fotózás előtt pár nappal figyelj rá, hogy sok vizet igyál. A megfelelő hidratálás feszesíti a bőrt, és kevésbé lesz száraz. A sminkesünk a fotózáson ugyan fog bőrhidratáló anyagot az arcodra tenni, de sokkal jobb a végeredmény, ha nem csontszáraz a bőröd.

3. Figyelj a szemöldöködre

A szemöldöke minden nőnek a saját ízlése szerint alakítható. A fotózás alkalmával a sminkesnek nincs annyi ideje, hogy egy teljes szemöldök szedést megcsináljon neked, maximum apró javítások férnek bele.

Ha frissen tetováltattad a szemöldököd, akkor általában be szokott pirosodni, és arra nem szabad festenie a sminkesnek. Mi amúgy nem javasoljuk egy nőnek sem, hogy tetováltassa a szemöldökét, főleg ne a fotózás kedvéért.

4. Óvatosan a napozással és a kozmetikussal

Célszerű a fotózásodat megelőző napokban kerülnöd az erős napfényt, mert a leégett bőrön nagyon nehezen tapad meg a smink. Ugyanígy a kozmetikusoddal is úgy egyeztess lehetőleg időpontot, hogy ne közvetlenül a fotózás előtt kezelje az arcodat, mert az apró sebekre nem ajánlott sminket tenni.

5. Legyél nyitott a sminkeseink javaslataira

Sok nőnek megvan már a rutinja arra, hogyan szokta kisminkelni magát. Azonban ez nem azt jelenti feltétlenül, hogy ne lehetne még előnyösebben kifesteni az arcát. Persze a sminkeseink figyelembe veszik a kéréseidet, és nem az a céljuk, hogy teljesen átváltoztassák a külsődet. Hidd el, hogy nagyon értik a dolgukat, és előnyödre válnak majd a javaslataik.

bottom of page