• Tóth Balázs

A 4 “sikertaszító” önéletrajz fotó típus


Az anyagi függetlenséged, az önbecsülésed, és a jövőd áll vagy bukik azon, mit üzensz magadról. Önéletrajz buktatók röviden - egy fotóstól.

Az első benyomás 0,1 másodperc kialakul binárisan. Szimpatikus, vagy nem? Az arckifejezés, a mimika, a körülmények. Korábbi cikkemben már írtam arról, miért nem kapod meg álmaid állását.

Remélhetőleg mostanra realizáltad te is, hogy a siker érdekében kellene készíttetned magadról egy új portré fotót az önéletrajzodhoz és a LinkedIn profilodra.

Tudom, hogy nyűgnek érzed, és minél gyorsabban túl akarnál esni ezen a fotó kérdésen.Most megmutatom, hogy melyek a leghátborzongatóbb (legHRborzongatóbb:) ) megoldások, amikkel elő szoktatok rukkolni!

1, Selfie

Először mindenki magát akarja lefotózni. Előlapi kamera, ablak előtti művelet titokban, amíg senki nem látja. Ez az a kép, amivel a legjobb az lenne, ha így is maradna: titokban..

2, “Pár-rom” kép

Aztán megpróbálja a párod. Készül rólad 500 kép mobillal, de vállalhatatlan lett, ráadásul össze is vesztek... Sokan itt megállnak, belenyugszanak, hogy róluk nem lehet előnyös képet készíteni. De a karrier tanácsadó biztosan nem fog érte megdicsérni…

3, Aluljáró fotó

Beülsz egy metró megállóban található fényképező dobozba? Most komolyan, mégis mit vársz tőle?! Nincs helyed, a fények szétégetik az arcod, sietni kell, mert közben bámulnak az emberek be oldalról. Feszült lesz rajta az egész tested, és az arcod. Jó esély van rá, hogy a képeket már haza sem viszed. (Amúgy ez a jó döntés).

4, Igazolványkép készítő “fotós”