ElĂ©rtĂŒk a 2500. fotĂłzĂĄsunkat
top of page

ElĂ©rtĂŒk a 2500. fotĂłzĂĄsunkat

FrissĂ­tve: 2023. dec. 4.


TĂłth BalĂĄzs Ă©s csapata elĂ©rte a 2500. ĂŒzleti portrĂ©fotĂłzĂĄst

Annyi minden törtĂ©nt velĂŒnk a 2023-as Ă©vben: felĂșjĂ­tottuk a stĂșdiĂłt, tovĂĄbb bƑvĂŒlt a csapat, rekord ĂĄrbevĂ©telt Ă©rtĂŒnk el Ă©s 8 Ă©vesek lettĂŒnk. Mindig nagyon kritikus Ă©s abszolĂșt maximalista vagyok magammal szemben, de Ă­gy az Ă©v vĂ©gĂ©hez közeledve összegeztem a stĂșdiĂł elmĂșlt 8 Ă©vĂ©t, Ă©s azt kell, hogy mondjam: bĂŒszke vagyok magunkra.

  • 4717 fƑt fotĂłztunk összesen

  • 2500 ĂŒzleti portrĂ©fotĂłzĂĄst bonyolĂ­tottunk le

  • 19178 db portrĂ©fotĂłt retusĂĄltunk

Hihetetlen belegondolni, hogy honnan hova jutottam, jutottunk el. Szerintem neked is érdekes, akår hasznos is lehet az én utam, ezért írtam meg ezt a cikket, amelyben összefoglalom a történetemet.


TĂłth BalĂĄzs a rĂ©gi fotĂłstĂșdiĂłjĂĄban 2015-ben

2015 jĂșnius: egyszemĂ©lyes hadseregkĂ©nt a bĂ©relt lakĂĄsom hĂĄlĂłszobĂĄjĂĄbĂłl kialakĂ­tott mini stĂșdiĂłmban


TĂłth BalĂĄzs Ă©s csapata a JĂłzsef körĂști stĂșdiĂłjĂĄban 2023-ban

2023. december: immĂĄron a szuper 5 fƑs csapatommal a JĂłzsef körĂști felĂșjĂ­tott stĂșdiĂłnkban.



🟹 ÍGY LETT HOBBIBÓL SZENVEDÉLY

2014-ben tudatosult bennem, hogy a fotĂłzĂĄson belĂŒl az emberek ĂĄbrĂĄzolĂĄsa az, ami igazĂĄn Ă©rdekel. EzĂ©rt elkezdtem mĂ©lyen beleĂĄsni magam a szakma rejtelmeibe. Az motivĂĄlt abban, hogy egyre jobb legyek, hogy örömet tudjak okozni az adott illetƑnek, akirƑl a fotĂłt kĂ©szĂ­tem. Úgy Ă©reztem az akkori pĂ©nzĂŒgyes munkĂĄmmal ellentĂ©tben, hogy portrĂ©fotĂłskĂ©nt hatĂĄssal vagyok az emberekre Ă©s valĂłdi Ă©rtĂ©ket tudok nekik adni.


🟹 MINDENT FELTETTEM EGY LAPRA

2015-ben hatĂĄroztam el, hogy karriert vĂĄltok Ă©s csak a fotĂłzĂĄsra fordĂ­tom minden energiĂĄmat. Eldöntöttem mĂĄr az elejĂ©n, hogy a szokĂĄsos “mindenes” fotĂłsokkal ellentĂ©tben Ă©n specializĂĄlĂłdni fogok egy terĂŒletre, ami a mĂșltambĂłl eredƑen egyĂ©rtelmƱen az ĂŒzleti portrĂ©fotĂłzĂĄs lett.

Bevallom, az elsƑ 1 Ă©v egy elĂ©g kĂŒzdelmes idƑszak volt, mert nem jöttek be a szĂĄmĂ­tĂĄsaim. MiutĂĄn rĂĄjöttem arra, hogy a marketingben Ă©s a kommunikĂĄciĂłmban is az Ă©rtĂ©k közvetĂ­tĂ©se kell, hogy központba kerĂŒljön, elkezdett fellendĂŒlni a vĂĄllalkozĂĄsom. A szintlĂ©pĂ©sĂ©rt 2016 novemberĂ©ben minden spĂłrolt pĂ©nzemet Ă©s profitot visszaforgatva kibĂ©reltem a JĂłzsef körĂșton ezt a stĂșdiĂłt, Ă­gy vĂ©gre nagyobb presztĂ­zsƱ ĂŒgyfeleket is meg tudtam pĂĄlyĂĄzni.


🟹 A CSAPAT MEGALAKULÁSA

Olyan jĂłl sikerĂŒlt beindĂ­tani a businesst, hogy mĂĄr nem bĂ­rtam egyedĂŒl. 2017 mĂĄjusĂĄban csatlakozott hozzĂĄm az asszisztensem, Ági, aki mellettem kitanulta a retusƑri szakmĂĄt Ă©s azĂłta is oszlopos tagja a csapatnak. Évi kb. 200 fotĂłzĂĄst vezĂ©nyeltĂŒnk le, ezĂ©rt tudtam, hogy kell mĂ©g egy fotĂłs mellĂ©m, hogy ne Ă©gjek ki 5 Ă©ven belĂŒl. Viszont ahhoz, hogy olyan embert talĂĄljak, akihez szĂ­vesen adom a nevemet, az kell, hogy közvetlenĂŒl tƑlem tanuljon. 2018-ban lĂ©trehoztam a Headshot Academy fotĂłs iskolĂĄmat. 15 tanĂ­tvĂĄnyom közĂŒl Richi volt az, aki mind szakmailag, mind pedig emberileg kiemelkedett szĂĄmomra, ezĂ©rt vele kĂŒlön is el kezdtem foglalkozni. 2019-tĂłl Ƒ is hivatalos tagja lett a csapatnak, mint önĂĄllĂł fotĂłs, akit szintĂ©n elƑszeretettel vĂĄlasztanak az ĂŒgyfeleink. Mindig igyekeztem megĂĄgyazni a cĂ©g növekedĂ©sĂ©nek, ezĂ©rt 2021-ben jött egy gyakornok is a csapatunkba, Tomi, aki mĂĄra mĂĄr junior retusƑrkĂ©nt Ă©s fotĂłs asszisztenskĂ©nt segĂ­ti a munkĂĄnkat. NemrĂ©g egy Ășj marketinges kollĂ©ganƑvel, Renivel bƑvĂŒlt a stĂșdiĂłnk.


🟹 ÚJ ARCULAT

A mostani mƱködĂ©sĂŒnk mĂĄr egyĂ©rtelmƱen egy csapat Ă©rdeme, ezĂ©rt Ășgy döntöttem, hogy rebrandingelem a cĂ©get. A TĂłth BalĂĄzs FotĂłstĂșdiĂłbĂłl TB Studio lett, ami kicsit egyszerƱbb Ă©s ĂĄtfogĂłbb. 2023 Ă©v elejĂ©n felĂșjĂ­tottuk a stĂșdiĂłt, Ă©s Ă©pĂ­tettĂŒnk olyan hĂĄttereket, amelyek kifejezetten az ĂŒzleti cĂ©lközönsĂ©gĂŒnkkel rezonĂĄlnak. Most mĂĄr kĂ©t teljes Ă©rtĂ©kƱ fotĂłfelszerelĂ©sĂŒnk is van, ami lehetƑvĂ© teszi, hogy pĂĄrhuzamosan kĂ©t helyszĂ­nen tudjunk fotĂłzni, Ă­gy akĂĄr 80-100 fƑt is le tudunk fotĂłzni egy nap alatt.


🟹 HOGYAN TOVÁBB

A jövƑben a cĂ©lunk, hogy mĂ©g tovĂĄbb tudjuk növelni a minƑsĂ©gĂ©t a prĂ©mium portrĂ©fotĂłzĂĄsi Ă©lmĂ©nynek azĂ©rt, hogy mĂ©g többen tudjĂĄk sikerre juttatni a karrierjĂŒket a mi fotĂłink ĂĄltal. Folytatni fogjuk a kĂŒldetĂ©sĂŒnket, miszerint a fotĂłzĂĄs nem egy szĂŒksĂ©ges rossz, hanem egy olyan jĂł Ă©lmĂ©ny, ami egyfajta önismereti kaland is, ami a javĂĄt fogja szolgĂĄlni azoknak, akik eljöjjenek egy ilyen session-re.






BLOG

bottom of page