• Tóth Balázs

7 intő jele annak, hogy ideje lecserélned a LinkedIn profilképed


Sokan úgy vélik, hogy nincs jelentősége annak, hogy milyen és mikor készült képet teszel ki magadról profilképnek a LinkedIn-en vagy a céges weboldaladon.

Azonban gondolj bele, hogy mit szoktál csinálni olyankor, ha kapsz valakitől egy ajánlást egy jó szakemberre, potenciális új partnerre vagy ügyfélre. Egyből felhívod? Vagy előbb inkább rákeresel az interneten a nevére? Biztos vagyok benne, hogy az esetek 90%-ában a másodikat választod, miszerint előbb megnézed az illető honlapját, vagy LinkedIn oldalát vagy akár a facebook profilját.

Azért van ez, mert óriási a bizalmatlanság manapság az üzleti szférában, és szeretnénk csökkenteni a kockázatot azzal, hogy utánajárunk az ajánlásnak.

Mi történik akkor, ha rákeresel valakire ezeken a platformokon? Az első dolog, amivel szemben találod magad, az az illető profilképe. Ez alapján a kép alapján 2 másodperc alatt levonsz egy tudatalatti következtetést az illető személyiségéről és szakmai/emberi megbízhatóságáról.

Ezután, ha eljut a dolog a személyes találkozóig, akkor szokott jönni a nagy meglepetés, ha elmentek egymás mellett a kávézóban, mert nem ismertek egymásra élőben. Nagyon rossz kezdete egy beszélgetésnek, ha az első 5 percet azzal töltöd, hogy vizsgálod, hogy valóban jó emberrel ültél-e le tárgyalni, mert a fejedben egy teljesen más kép alakult ki a kinézetéről. Az ember külseje ugyanis még felnőtt korában is rengeteget változhat, akár 1 éven belül is.

 

Az üzleti szférában a bizalom megalapozásának és a professzionális megjelenésnek lételeme az, hogy naprakész fotókat jeleníts meg magadról a neten.

 

Nézzük meg, hogy mik azok a változások, amelyek miatt érdemes lehet új profilképet csináltatnod!

1. Megváltoztattad a frizurád

Hölgyek esetén gyakran látom, hogy teljesen más színű hajjal készült képek vannak kint a neten róluk, mint ami az aktuális hajszínük. Ez sokszor olyan drasztikus változás, hogy konkrétan elmennék az utcán mellettük, ha nem lenne kint a névtáblájuk az üzleti találkozókon. A haj hossza nők esetén nem annyira feltűnő változás, hacsak nem haladja meg a kb. 20 centit.

Férfiaknál a hajvonal felfelé kúszása nem egy örömteli folyamat, de bizony jelentősen hozzá ad a kinézetedhez. Főleg, ha végleg feladod a küzdelmet az utolsó hajszálakért és letolod 0-ás képpel a séród. Megnyugtatásul közlöm, hogy jól bevált világítási módszerem van a kopasz fejekre, így nem fog becsillanni a fejbúbod, illetve a homlokod sem lesz magas a képeimen.

 

2. Megváltoztattad az arcszőrzeted

Férfiaknál nagyon divatos mostanában az arcszőrzet variálása. Sokan növesztettetek kicsi borostát vagy hosszabb hipster szakállat az elmúlt években. Ez óriási változást eredményez a kisugárzásodban.

Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik áll jobban, és biztosra akarsz menni, akkor én a fotózásaimon (kivéve Career Booster csomag) biztosítok lehetőséget a borotválkozásra. Így egyidőben tudunk készíteni borostás/szakállas és sima arcú képeket is. Nem kell majd csak ezért újra eljönnöd, mert ott lesz a zsebedben minden verzióra a friss fényképed.

 

3. Lefogytál vagy meghíztál 5+ kilót

Egy komolyabb diéta után az arcod formája is keskenyebbé válhat. Ilyenkor sokatoknak eszébe jut, hogy csináltassatok maguknak új portré képeket, mondván, hogy “nem biztos, hogy leszek még egyszer ilyen vékony”. Utána persze eszed ágában sincs újra kamera elé állni, ha netán visszaszednél magadra pár kilót. Viszont ez egy idő után eléggé nyilvánvalóvá válik majd, amikor találkoznak veled élőben, és le fog esni nekik, hogy a saláta bár helyett miért az argentin steakhouse-ban találkoztok.

Nyilván ebben az esetben nem repesel az örömtől, hogy emiatt új képeket csináltass, pedig fontos, hogy naprakész legyen az imidzsed. Motiváljon ez is, hogy ledolgozd magadról a súlyfelesleget, és majd utána újból elgyere hozzám. A visszatérő ügyfeleknek 30% kedvezmény jár! ;)

 

4. Új szemüveget csináltattál

A szemüveg nagyban hozzáj