Újabb 10 dolog, amit megtanultam az otthonról dolgozásról
top of page

Újabb 10 dolog, amit megtanultam az otthonról dolgozásról


Eltelt újabb két hónap, én pedig egyre bölcsebb leszek az otthonról dolgozással kapcsolatban. Gondoltam, hogy megosztom veletek ismét az újabb tapasztalataimat:

  1. Fogytam 8 kilót a nyár óta. Ennek oka: nincs egész nap alattam egy áruháznyi nassolnivaló, mint a Tesco-s időkben. Most, ha nassolhatnékom támad, akkor kisétálok a hűtőhöz, kinyitom az ajtaját, majd egy egy fél perces merengés után nyugtázom, hogy nincs itthon semmi nasi, és visszaülök dolgozni.

  2. Fogyás ok 2: van végre lehetőségem nap közben is bringázni az erdőben. Ennek annyira örültem, hogy még a 40 fokos melegben is kimentem többször. Nem vagyok normális egészen azt hiszem…

  3. Tudok végre piacra járni vásárolni. Mindig is idegesített, hogy miért zár be hétköznap 5kor a közeli piac. Szombaton délelőtt általában fotózom, vásárnap (vásárnapon!) pedig nincs nyitva. De a lényeg az, hogy most már pontosan tudom, hogy melyik néninél kell venni a legjobb mandarint és melyik hentes adja a legtöbb csontot hús helyett.

  4. Mivel az ügyfelek a lakásomban lévő stúdióba jönnek rendszerint, ezért állandó rendet kell tartanom. Ez úgy szokott történni, hogy a fotózás előtt fél órával, mint egy mérgezett egér rohangálok, az egyik kezemben egy köteg szennyessel, a másikban használt sörös korsókkal. Ja, és a szekrényeket meg ki ne nyissa senki!

  5. A tisztaság érzetet a legjobban a mosdó adja meg egy helyen. Régebben undorodtam még a gondolatától is a WC tisztításnak, de mostanra a világ legtermészetesebb dolga, hogy 2-3 naponta makulátlanra pucolom.

  6. Az irodai időkben a privát dolgaimat is a benti nyomtatókon nyomtattam ki. Felháborító, tudom. Most a sarki ápisz-ba járok, de már nagyon cikinek érzem, hogy mindig csak 1 oldalakat nyomtatok és 20 Ft-okat fizetek. Lehet, hogy kéne vennem egy nyomtatót.

  7. 8 hónap után elmentem 4 nap szabira. Se laptop, sem internet elérés. Nagyon furcsa érzés volt. Egy ideig nem is próbálom ki újra.

  8. A láz megöli a kreativitást. Ebben a nagy influenza járványban lebetegedtem én is. A napi 5 film nézésén kívül képtelen voltam bármi másra. Sajnos most már nincs olyan, akire rá tudnám lőcsölni a feladataimat a betegszabi alatt.

  9. A lakással kapcsolatos kis elintéznivalókat gondoltam, hogy majd hatékonyabban fogom tudni menedzselni a home office-ból. Na, igen. A dohányzóasztalban már lassan fél éve, hogy összetörtem az üveget (józanul!), azóta sem sikerült újat vágatnom bele.

  10. A mélyhűtőm tele van fél vagy inkább negyed adag kajákkal. Általában háromszor bírok enni a főztömből, utána csak rakosgatom a maradékot, amíg végül le nem fagyasztom. Meghívhatok valakit egy kis darab sült csirke alsócombra 3 evőkanál tonhalas tésztaszósszal?

Ha lemaradtál volna az előző részről, akkor kattints IDE, hogy megnézhesd!


BLOG

bottom of page