A FOTÓZÁS MENETE

 

A fotózások a budapesti stúdiónkban zajlanak. Cégek esetén lehetséges helyszíni kiszállást is kérni, ekkor kiszállási díjat számítunk fel.

 

A fotózás elején kiválasztjuk az általad hozott ruhákból, hogy melyeket fogjuk használni és nagyjából milyen sorrendben. Az ajánlott ruhadarabokról részletesebb leírást lejjebb találsz.

 

Ezt követően a nők számára elkészítjük a sminket, amely nagyjából 45 perc. Natúr hatású sminket készítünk az üzleti célú portréinkhoz. A Full Experience csomagunk esetén van lehetőség a sminkre építeni (erősebb szem és rúzs) a fotózás előrehaladtával.

 

Általában a hivatalosabb ruhadarabokkal szoktunk kezdeni, és azután váltunk a lazább, hétköznapibb kinézet felé. Nincs megszabva, hogy hányszor öltözhetsz át, de értelem szerűen a LinkedIn csomagban kevesebb átöltözésre jut idő.

 

A fotózás különlegessége, hogy számítógépre készülnek a képek, így folyamatosan vissza tudjuk nézni őket közösen. A képeket visszanézve megbeszéljük, hogy melyek azok a beállítások, amelyek jól működnek számodra, és azok mentén folytatjuk a fotózást. Közben folyamatosan leválogatjuk a készülő képeket, így csak a legjobbakat tartjuk meg.

 

A fotózást követően ezt a válogatás galériát feltöltjük a honlapunkra egy nem publikus galériába. Megjelöljük, hogy ezeken belül melyek Balázs szerint a legkiemelkedőbbek. A feltöltött képekből tudsz aztán válogatni, hogy melyeket retusáljuk neked.

 

A nyers képeket nem adjuk át semmilyen formában. A leválogatott képeket a fotózást követő minimum 1 évig megőrizzük, így később is van lehetőséged rendelni belőlük.

 

A retusált képeket digitális formában, fájlmegosztó rendszeren keresztül küldjük ki, a kiválasztást követő 5 munkanapon belül. Amennyiben ennél hamarabb van szükséged a képekre, akkor lehetőséged van 24 órán belüli extra opció megvásárlására.

A retusált képeket nagy felbontásban, LinkedIn-re/facebookra és CV-be optimalizált formában is elkészítjük neked.

HOGY KÉSZÜLJ A FOTÓZÁSRA?

 

1. KIADÓS ALVÁS

A legfontosabb szabály, hogy a fotózás előtti napon próbáld meg rendesen kipihenni magad. Igen, tudom, ez a legnehezebb feladat. :)

 

2. A RUHA

Olyan ruhákat válassz ki a fotózáshoz, amelyekben jól érzed magad. Arra kérlek, hogy hozz magaddal minél többet, aztán itt helyben közösen kiválogatjuk, hogy melyekben fotózzunk.

A lényeg az, hogy minél egyszerűbb mintázatú legyen a ruha, ne legyen rajta nagy felirat vagy vasalt kép. Javaslom, hogy hozz minél több színűt, lehet sötétebb és világosabb is, portrékhoz a teljesen egyszínű a kedvencem. A headshot képekhez elegendő csak felsőket hoznod. Az érdekes nyakú ruhák a legjobbak. A mély kivágású, nagy dekoltázsú ruhák nem mutatnak jól a headshot-okon.

Érdemes odafigyelni, hogy megfelelő méretű legyen a ruha. A szűk szabású, slim fit ruhák mutatnak a legjobban a képeken. Figyelj arra, hogy az ing vagy blúz nyakát teljesen begombolva max 1 ujjnyi hely maradjon a nyakadnál.

 

Ajánlott ruhák

Nőknek: csinosabb blúzok, blézerek, egyszínű topok, érdekes nyakú ruhák, szűk pulóverek

Férfiaknak: elegáns egyszínű ingek, vékony zakó, nyakkendő, v nyakú sötét póló, tenisz póló, vékony dzseki, esetleg atléta

Érdemes megnézned a portfoliónkat, hogy kapj egy képet arról, hogy milyen ruhákat hoztak mások, ami jól működött.

 

Tipp: Több ruhaboltnál (pl. Zara, H&M) van rá lehetőség, hogy 30 napon belül visszavidd az ott vásárolt ruhát. Vásárolj be pár csinos új ruhát, ne vágd le a címkét, és a fotózás után akár vissza is tudod vinni őket.

 

Nem baj, ha véletlenül meggyűrődik a ruha utazáskor, van vasaló a stúdióban.

 

3. SMINK és FRIZURA

 

NŐK

A nők számára a megfelelő smink elengedhetetlen a headshot és portré képekhez. Több bevált sminkessel dolgozom együtt, akik tudják jól, hogy milyen smink néz ki jól a stúdió fények mellett. A legjobb az, ha smink nélkül érkezel. Amennyiben nem érzed magad komfortosan smink nélkül az utcán, az sem gond, segítünk lemosni a stúdióban. 

 

A frizura kérdése egy kényes téma a nőknél, azt gondolom, hogy mindenki olyan frizurával jöjjön, mint amilyet a hétköznapok során is hord. A legjobb az, ha úgy ütemezed, hogy nem sokkal a fotózás előtt mész el a fodrászodhoz. Gyere frissen mosott hajjal, és hozd magaddal a kedvenc hajvasalódat vagy hajlakkodat.

 

FÉRFIAK

A srácok esetében nincs szükség sminkre, az apróbb bőrhibákat hamar ki lehet javítani az utómunka során.

 

Ha zselézed vagy bármi egyéb dolgot szeretsz tenni a hajadba, akkor hozd el azokat a fotózásra.

 

Ha szoktál borostát hordani, akkor javaslom, hogy gyere a fotózásra egy pár napos szakállal, majd a fotózás közepén akár meg is tudsz borotválkozni, és akkor tudunk pár tiszta arcos képet is lőni. Ehhez hozd magaddal a borotvád és minden egyebet, amit használni szoktál a borotválkozáshoz.

4. HELYSZÍN

A stúdióval kapcsolatos információkat megtalálod itt. 

A József körúti villamospálya felújítás miatt azt javasoljuk, hogy ha autóval érkezel, akkor az Üllői út felől közelítve a Corvin Plaza parkolójában tedd le az autód.

5. FIZETÉS

Lehetőség van készpénzes, illetve átutalásos fizetésre is. Készpénzes fizetés esetén a fotózás napján tudod rendezni az összeget. Átutalással a 11773023-00108768-as számlaszámra (Tóth Balázs, OTP) tudod utalni a pénzt. Utalásos fizetés esetén a képeket az összeg beérkezése előtt nem adjuk át semmilyen formában. A számlát a fotózás napján állítjuk ki.

6. ELŐZETES A TRÜKKJEIMBŐL

Ajánlom figyelmedbe a következő két rövid videómat. Ezek a kis tippek és trükkök segítenek majd, hogy még előnyösebben nézz ki a készülő képeken!

A "gúnározás"

A "bradpittezés"