top of page

MIVEL KÉSZÜLJ A FOTÓZÁSRA

A FOTÓZÁS HELYSZÍNE

A fotózások a budapesti stúdiónkban zajlanak. A címünk: 1085 Budapest, József körút 65. (31-es kapucsnegő, 3. emelet)

Van lehetőséged helyszíni kiszállást is kérni, ekkor kiszállási díjat számítunk fel.

PARKOLÁS

A József körúti bringasáv miatt sajnos nehézkes helyet találni a ház körül. Azt javasoljuk, hogy ha autóval érkezel, akkor a Corvin Plaza parkolójában tedd le az autód, onnan pár per séta a stúdiónk.

Ha sok a cuccod, akkor állj meg a ház előtt, csörögj ránk, és az egyik kollégánk leszalad a holmijaidért a kapuba.

A FOTÓZÁS MENETE

Ha még nem láttad volna, akkor less bele ebbe a kis videóba, hogyan néznek ki az éles fotózások a stúdiónkban!

A fotózás elején kiválasztjuk az általad hozott ruhákból, hogy melyeket fogjuk használni és nagyjából milyen sorrendben. Az ajánlott ruhadarabokról részletesebb leírást lejjebb találsz.

 

Ezt követően a nők számára elkészítjük a sminket, amely nagyjából 45 perc. Natúr hatású sminket készítünk az üzleti célú portréinkhoz.  Balázs fotózásai során van lehetőség a sminkre építeni (erősebb szem vagy rúzs) a fotózás előrehaladtával.

 

Általában a hivatalosabb ruhadarabokkal szoktunk kezdeni, és azután váltunk a lazább, hétköznapibb kinézet felé. Nincs megszabva, hogy hányszor öltözhetsz át.

 

A fotózás különlegessége, hogy számítógépre készülnek a képek, így folyamatosan vissza tudjuk nézni őket közösen. A képeket visszanézve megbeszéljük, hogy melyek azok a beállítások, amelyek jól működnek számodra, és azok mentén folytatjuk a fotózást. Közben folyamatosan leválogatjuk a készülő képeket, így csak a legjobbakat tartjuk meg.

 

A fotózást követően ezt a válogatás galériát feltöltjük a honlapunkra egy nem publikus galériába. Megjelöljük, hogy ezeken belül szerintünk melyek a legkiemelkedőbbek. A feltöltött képekből tudsz aztán válogatni, hogy melyeket retusáljuk neked.

 

A nyers képeket nem adjuk át semmilyen formában. A leválogatott képeket a fotózást követő 6 hónapig megőrizzük, így később is van lehetőséged rendelni belőlük.

 

A retusált képeket digitális formában, fájlmegosztó rendszeren keresztül küldjük ki, a kiválasztást követő 8 munkanapon belül. Amennyiben ennél hamarabb van szükséged a képekre, akkor lehetőséged van 24 órán belüli SOS retusálási opció megvásárlására.

A retusált képeket nagy felbontásban, LinkedIn-re/facebookra és CV-be optimalizált formában is elkészítjük neked.

HOGY KÉSZÜLJ A FOTÓZÁSRA?

1. KIADÓS ALVÁS

A legfontosabb szabály, hogy a fotózás előtti napon próbáld meg rendesen kipihenni magad. Igen, tudom, ez a legnehezebb feladat. :)

 

2. A RUHA

Olyan ruhákat válassz ki a fotózáshoz, amelyekben jól érzed magad. Arra kérlek, hogy hozz magaddal minél többet, aztán itt helyben közösen kiválogatjuk, hogy melyekben fotózzunk. Nyugodtan rakj össze egy egész húzós bőröndnyi ruhát! :)

A lényeg az, hogy minél egyszerűbb mintázatú legyen a ruha, ne legyen rajta nagy felirat vagy vasalt kép. Javaslom, hogy hozz minél több színűt, lehet sötétebb és világosabb is, portrékhoz a teljesen egyszínű a kedvencem. A headshot képekhez elegendő csak felsőket hoznod. Az érdekes nyakú ruhák a legjobbak. A mély kivágású, nagy dekoltázsú ruhák nem mutatnak jól a headshot-okon.

Érdemes odafigyelni, hogy megfelelő méretű legyen a ruha. A szűk szabású, slim fit ruhák mutatnak a legjobban a képeken. Figyelj arra, hogy az ing vagy blúz nyakát teljesen begombolva max 1 ujjnyi hely maradjon a nyakadnál. A legjobb, ha egy tapasztalt bolti eladó véleményét kéred ki a megfelelő méretről - pl. Van Graaf az Allee-ban vagy Peek&Cloppenburg az Arénában.

 

Ajánlott ruhák

Nőknek: csinosabb blúzok, blézerek, egyszínű topok, érdekes nyakú ruhák, szűk pulóverek

Férfiaknak: elegáns egyszínű ingek, vékony zakó, nyakkendő, v nyakú sötét póló, tenisz póló, vékony dzseki, esetleg atléta

Érdemes megnézned a portfóliónkat, hogy kapj egy képet arról, hogy milyen ruhákat hoztak mások, ami jól működött.

 

Tipp: Ha épp nincs nálad elég ruha, mert pl. átutazóban vagy, és nem hoztál magaddal elég ruhát Budapestre, több ruhaboltnál van rá lehetőség, hogy 30 napon belül visszavidd az ott vásárolt ruhát. Vásárolj be pár csinos új ruhát, ne vágd le a címkét, és a fotózás után akár vissza is tudod vinni őket.

 

Nem baj, ha véletlenül meggyűrődik a ruha utazáskor, van vasaló és gőzőlő is a stúdiónkban.

Ékszer

A headshot fotókon jellemzően a kis méretű füllbevalók és nyakláncok mutatnak a legjobban. Nyugodtan hozz magaddal többet is, és szettenként kitaláljuk a legjobb kombinációt.

 

3. SMINK és FRIZURA

 

NŐK

A nők számára a megfelelő smink elengedhetetlen a headshot és portré képekhez. Több bevált sminkessel dolgozom együtt, akik tudják jól, hogy milyen smink néz ki jól a stúdió fények mellett. A legjobb az, ha smink nélkül érkezel. Amennyiben nem érzed magad komfortosan smink nélkül az utcán, az sem gond, segítünk lemosni a stúdióban. 

A frizura kérdése egy kényes téma a nőknél, azt gondoljuk, hogy mindenki olyan frizurával jöjjön, mint amilyet a hétköznapok során is hord. A legjobb az, ha úgy ütemezed, hogy nem sokkal a fotózás előtt mész el a fodrászodhoz. Gyere frissen mosott hajjal, és hozd magaddal a kedvenc hajvasalódat vagy hajlakkodat. Ha szeretnél egy gyors beszárítást a fotózás előtt, akkor jó szívvel ajánljuk a stúdió közelében lévő Headonist fodrász szalont!

FÉRFIAK

A férfiak esetében nincs szükség sminkre, az apróbb bőrhibákat hamar ki lehet javítani az utómunka során.

Ha zselézed vagy bármi egyéb dolgot szeretsz tenni a hajadba, akkor hozd el azokat a fotózásra. Ha megoldható, akkor 1-2 nappal a fotózás előttre egyeztess időpontot a fodrászoddal. Mi a közeli Headonist szalont ajánljuk, Balázsnak is ők vágják a haját!

Ha szoktál borostát hordani, akkor javasoljuk, hogy gyere a fotózásra egy pár napos szakállal, majd a fotózás közepén akár meg is tudsz borotválkozni, és akkor tudunk pár tiszta arcos képet is lőni. Ehhez hozd magaddal a borotvád és minden egyebet, amit használni szoktál a borotválkozáshoz.

FIZETÉS

Lehetőséged van készpénzes, bankkártyás illetve átutalásos fizetésre is. Készpénzes és bankkártyás fizetés esetén a fotózás napján tudod rendezni az összeget. Átutalással a 11773023-00108768-as számlaszámra (Tóth Balázs, OTP) tudod utalni a pénzt. Utalásos fizetés esetén a képeket az összeg beérkezése előtt nem adjuk át semmilyen formában. A számlát a fotózás napján állítjuk ki.

A retusált képek árát hasonlóképp helyben készépénzzel és bankkártyával, vagy utólag átutalással tudod rendezni.

ELŐZETES A TRÜKKJEINKBŐL

Ajánljuk a figyelmedbe a következő két rövid videónkat. Ezek a kis tippek és trükkök segítenek majd, hogy még előnyösebben nézz ki a készülő képeken! Ne aggódj, nem kell semmit előre megtanulnod ezekből, csak ráhangolódásként nézd meg őket! :)

A "gúnározás"

A "bradpittezés"

MARADT MÉG KÉRDÉSED?

Ha esetleg valami nem világos még számodra a fotózás kapcsán, akkor keress minket bátran, örömmel válaszolunk!

ELÉRHETŐSÉGEINK

+36 30 501 1336

info@tb-photo.hu

bottom of page