top of page

MIVEL KÉSZÜLJ A FOTÓZÁSRA - CÉGES ÜGYFELEK

A FOTÓSAINK

Tóth Balázs portréfotós.jpg

Tóth Balázs Magyarország elsőszámú headshot fotósa, a világ 100 legjobbjának egyike. Több mint 2000 ember portréit készítette már el, többek közt olyan cégek vezetőiét, mint a Morgan Stanley, Wizz Air, Legrand, CBRE, HAYS.

Halasi Richárd portréfotós.jpg

Halasi Richárd 2020 óta erősíti a csapatunkat, több száz elégedett ügyféllel büszkélkedhet már ő is. Richi a portréfotózás fortélyait Balázstól tanulta, így az ő kamerája előtt is nagyon jó kezekben leszel.

" A célunk, hogy a céges portréfotózást a szükséges rossz helyett egy különleges élményként éljék meg a munkatársaitok.

Együtt elkészítjük életed legjobb fotóját, maximum 15 perc alatt. És erre garanciát vállalok személyesen."

TB-signature blk.png

A FOTÓZÁS HELYSZÍNE

A fotózás helyszíne megállapodástól függően vagy a stúdiónk vagy a cégetek által kijelölt helyszín.

 

A stúdiónk címe: 1085 Budapest, József körút 65. (31-es kapucsnegő, 3. emelet)

PARKOLÁS

A József körúti bringasáv miatt sajnos nehézkes helyet találni a ház körül. Azt javasoljuk, hogy ha autóval érkezel, akkor a Corvin Plaza parkolójában tedd le az autód.

A FOTÓZÁS MENETE CÉGES ÜGYFELEKNEK

A fotózás elején kiválasztjuk az általad hozott ruhákból, hogy melyeket fogjuk használni és nagyjából milyen sorrendben. Az ajánlott ruhadarabokról részletesebb leírást lejjebb találsz.

 

Ezt követően a nők számára elkészítjük a sminket, amely nagyjából 30 perc. Natúr hatású sminket készítünk az üzleti célú portréinkhoz.

 

A céges fotózások időtartalma jellemzően 10-20 perc per fő. A fotózás különlegessége, hogy számítógépre készülnek a képek, így folyamatosan vissza tudjuk nézni őket közösen. A képeket visszanézve megbeszéljük, hogy melyek azok a beállítások, amelyek jól működnek számodra, és azok mentén folytatjuk a fotózást. A készült képekből Veled közösen, helyben kiválasztjuk melyik képet szeretnéd, hogy retusáljuk.

A nyers képeket nem adjuk át semmilyen formában. Ha szeretnél még a céged által finanszírozottakon felül saját kontóra vásárolni a készülő képekből, akkor erre is van lehetőséged. Ezzel kapcsolatban a fotózás során tudunk egyeztetni.

A retusált képeket digitális formában, fájlmegosztó rendszeren keresztül küldjük ki, általában a fotózást követő 10 munkanapon belül. 

Érdemes megnézned ezt a kis videót, hogy lásd, hogyan zajlik egy fotózás velünk élőben.

HOGY KÉSZÜLJ A FOTÓZÁSRA?

1. KIADÓS ALVÁS

A legfontosabb szabály, hogy a fotózás előtti napon próbáld meg rendesen kipihenni magad. Igen, tudom, ez a legnehezebb feladat. :)

 

2. A RUHA

Olyan ruhákat válassz ki a fotózáshoz, amelyekben jól érzed magad.

Ha a stúdiónkba jössz, akkor arra kérlek, hogy hozz magaddal minél többet, aztán itt helyben közösen kiválogatjuk, hogy melyekben fotózzunk.

A lényeg az, hogy minél egyszerűbb mintázatú legyen a ruha, ne legyen rajta nagy felirat vagy vasalt kép. Javaslom, hogy hozz minél több színűt, lehet sötétebb és világosabb is, portrékhoz a teljesen egyszínű a kedvencem. A headshot képekhez elegendő csak felsőket hoznod. Az érdekes nyakú ruhák a legjobbak. A mély kivágású, nagy dekoltázsú ruhák nem mutatnak jól a headshot-okon.

Érdemes odafigyelni, hogy megfelelő méretű legyen a ruha. A szűk szabású, slim fit ruhák mutatnak a legjobban a képeken. Figyelj arra, hogy az ing vagy blúz nyakát teljesen begombolva max. 1 ujjnyi hely maradjon a nyakadnál.

 

Ajánlott ruhák

Nőknek: csinosabb blúzok, blézerek, egyszínű topok, érdekes nyakú ruhák, szűk pulóverek

Férfiaknak: elegáns egyszínű ingek, vékony zakó, nyakkendő (céges irányelvtől függően)

Érdemes megnézned a portfoliónkat ezen a linken, hogy kapj egy képet arról, hogy milyen ruhákat hoztak mások, ami jól működött.

 

3. SMINK és FRIZURA

 

NŐK

A nők számára a megfelelő smink elengedhetetlen a headshot és portré képekhez. A csapatunk sminkeseivel régóta dolgozunk együtt, jól tudják, hogy milyen smink néz ki jól a stúdió fények mellett. A legjobb az, ha smink nélkül érkezel. Amennyiben nem érzed magad komfortosan smink nélkül az utcán, az sem gond, segítünk lemosni a fotózáson. 

 

Az javasoljuk, hogy olyan frizurával gyere a fotózásra, mint amilyet a hétköznapok során is hordasz. A legjobb az, ha úgy ütemezed, hogy nem sokkal a fotózás előtt mész el a fodrászodhoz.

Gyere frissen mosott hajjal.

A fotózás során segítünk elrendezni a hajad, hogy a létező legelőnyösebben mutasson a frizurád is a képeken.

 

FÉRFIAK

A férfiak esetében nincs szükség sminkre, az apróbb bőrhibákat hamar ki lehet javítani az utómunka során.

A frissen vágott haj és a rendezett szakáll sokat dob az összhatáson, célszerű a kedvenc borbélyoddal időpontot egyeztetned ezért a fotózás előttre.

ELŐZETES A TRÜKKJEINKBŐL

Ajánjuk figyelmedbe a következő két rövid videónkat. Ezek a kis tippek és trükkök segítenek majd, hogy még előnyösebben nézz ki a készülő képeken! :)

Ne aggódj, nem kell ezeket előre begyakorolnod, a fotózáson segítünk majd beállítani téged az előnyös szögekbe!

A "gúnározás"

A "bradpittezés"

bottom of page