top of page
Szerző képeTóth Balázs

Elértük a 2500. fotózásunkat

Frissítve: 2023. dec. 4.


Tóth Balázs és csapata elérte a 2500. üzleti portréfotózást

Annyi minden történt velünk a 2023-as évben: felújítottuk a stúdiót, tovább bővült a csapat, rekord árbevételt értünk el és 8 évesek lettünk. Mindig nagyon kritikus és abszolút maximalista vagyok magammal szemben, de így az év végéhez közeledve összegeztem a stúdió elmúlt 8 évét, és azt kell, hogy mondjam: büszke vagyok magunkra.

  • 4717 főt fotóztunk összesen

  • 2500 üzleti portréfotózást bonyolítottunk le

  • 19178 db portréfotót retusáltunk

Hihetetlen belegondolni, hogy honnan hova jutottam, jutottunk el. Szerintem neked is érdekes, akár hasznos is lehet az én utam, ezért írtam meg ezt a cikket, amelyben összefoglalom a történetemet.


Tóth Balázs a régi fotóstúdiójában 2015-ben

2015 június: egyszemélyes hadseregként a bérelt lakásom hálószobájából kialakított mini stúdiómban


Tóth Balázs és csapata a József körúti stúdiójában 2023-ban

2023. december: immáron a szuper 5 fős csapatommal a József körúti felújított stúdiónkban.



🟨 ÍGY LETT HOBBIBÓL SZENVEDÉLY

2014-ben tudatosult bennem, hogy a fotózáson belül az emberek ábrázolása az, ami igazán érdekel. Ezért elkezdtem mélyen beleásni magam a szakma rejtelmeibe. Az motivált abban, hogy egyre jobb legyek, hogy örömet tudjak okozni az adott illetőnek, akiről a fotót készítem. Úgy éreztem az akkori pénzügyes munkámmal ellentétben, hogy portréfotósként hatással vagyok az emberekre és valódi értéket tudok nekik adni.


🟨 MINDENT FELTETTEM EGY LAPRA

2015-ben határoztam el, hogy karriert váltok és csak a fotózásra fordítom minden energiámat. Eldöntöttem már az elején, hogy a szokásos “mindenes” fotósokkal ellentétben én specializálódni fogok egy területre, ami a múltamból eredően egyértelműen az üzleti portréfotózás lett.

Bevallom, az első 1 év egy elég küzdelmes időszak volt, mert nem jöttek be a számításaim. Miután rájöttem arra, hogy a marketingben és a kommunikációmban is az érték közvetítése kell, hogy központba kerüljön, elkezdett fellendülni a vállalkozásom. A szintlépésért 2016 novemberében minden spórolt pénzemet és profitot visszaforgatva kibéreltem a József körúton ezt a stúdiót, így végre nagyobb presztízsű ügyfeleket is meg tudtam pályázni.


🟨 A CSAPAT MEGALAKULÁSA

Olyan jól sikerült beindítani a businesst, hogy már nem bírtam egyedül. 2017 májusában csatlakozott hozzám az asszisztensem, Ági, aki mellettem kitanulta a retusőri szakmát és azóta is oszlopos tagja a csapatnak. Évi kb. 200 fotózást vezényeltünk le, ezért tudtam, hogy kell még egy fotós mellém, hogy ne égjek ki 5 éven belül. Viszont ahhoz, hogy olyan embert találjak, akihez szívesen adom a nevemet, az kell, hogy közvetlenül tőlem tanuljon. 2018-ban létrehoztam a Headshot Academy fotós iskolámat. 15 tanítványom közül Richi volt az, aki mind szakmailag, mind pedig emberileg kiemelkedett számomra, ezért vele külön is el kezdtem foglalkozni. 2019-tól ő is hivatalos tagja lett a csapatnak, mint önálló fotós, akit szintén előszeretettel választanak az ügyfeleink. Mindig igyekeztem megágyazni a cég növekedésének, ezért 2021-ben jött egy gyakornok is a csapatunkba, Tomi, aki mára már junior retusőrként és fotós asszisztensként segíti a munkánkat. Nemrég egy új marketinges kolléganővel, Renivel bővült a stúdiónk.


🟨 ÚJ ARCULAT

A mostani működésünk már egyértelműen egy csapat érdeme, ezért úgy döntöttem, hogy rebrandingelem a céget. A Tóth Balázs Fotóstúdióból TB Studio lett, ami kicsit egyszerűbb és átfogóbb. 2023 év elején felújítottuk a stúdiót, és építettünk olyan háttereket, amelyek kifejezetten az üzleti célközönségünkkel rezonálnak. Most már két teljes értékű fotófelszerelésünk is van, ami lehetővé teszi, hogy párhuzamosan két helyszínen tudjunk fotózni, így akár 80-100 főt is le tudunk fotózni egy nap alatt.


🟨 HOGYAN TOVÁBB

A jövőben a célunk, hogy még tovább tudjuk növelni a minőségét a prémium portréfotózási élménynek azért, hogy még többen tudják sikerre juttatni a karrierjüket a mi fotóink által. Folytatni fogjuk a küldetésünket, miszerint a fotózás nem egy szükséges rossz, hanem egy olyan jó élmény, ami egyfajta önismereti kaland is, ami a javát fogja szolgálni azoknak, akik eljöjjenek egy ilyen session-re.






Comments


BLOG

bottom of page